Info pred utrku

KONAČNA LISTA PRIJAVLJENIH NATJECATELJA
Lista sa popisom svih natjecatelja nalazi se na web stranici https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/261 . Ako ste uredno ispunili i poslali prijavu, te izvršili uplatu startnine za utrku, a na listi nije tako naznačeno, molimo da nas kontaktirate. Ako ste uplatili startninu danas iili jučer, osvježeno stanje će biti vidjlivo u petak ujutro.
Natjecatelji iz drugih država plaćaju startninu na prijavama u Motovunu jer ne želimo dodatno sponzorirati banke koje naplaćuju bezobrazno velike iznose za transakciju van lijepe nam naše domovine.

 

KAKO DOĆI DO MOTOVUNA?
Nekoliko je opcija. Znamo da ste već tamo sigurno bili ali ste vjerojatno bili u stanju da se ne sjećate 🙂 Uglavnom, do Motovuna je iz smjera Rijeke najlakše doći tunelom, preko Lupoglava i Buzeta pa prema Bujama. Ukoliko dolazite iz Slovenije, vjerojatno vam je najbrže doći preko Kaštela kroz Buje pa prema Buzetu. Ukoliko dolazite iz smjera juga, onda lokalnom cestom Baderna – Ponte Porton ili još lokalnijom Pazin – Karojba.
Prijave, start i cilj se nalaze, a gdje drugdje, nego na samom vrhu, u hotelu Kaštel na glavnom gradskom trgu.

 

GDJE PARKIRATI?
Da, Motovun je super idilično, romantično mjesto i super izgleda na fotografijama. Međutim, u Motovunu nema dovoljno parkirnih mjesta ni za žitelje, a kamoli za vas turiste. Ukoliko smatrate da ćete ipak pronaći mjesto za parking u Motovunu, rampa na ulazu u grad će vas vrlo brzo odvratiti od te ideje. Uglavnom, prvih 50 vozila u subotu ujutro ćemo propustiti da se parkiraju malo bliže (na cesti prema groblju i oko groblja), a svi ostali koji volite spavati, morati ćete parkirati na donjem ulazu u Motovun (kod naplatnih kućica) gdje smo za vas pripremili besplatni parking. Bilo bi super i da se grupirate po vozilima da ne dolazite svatko svojim vozilom. Znam da imate novi auto, ali ako ga budete morali parkirati u Karojbi nemojte se nama žaliti.
VRLO BITNO: dođite puno prije nego inače jer ćete se morati pješke popeti do prijava. Utrka vas neće čekati!

 

POTVRDA PRIJAVA
Potvrde prijava na dan utrke započinju u 7:00 i traju do 15 minuta prije starta pojedine kategorije. Molimo Vas da dođete na vrijeme s obzirom na veliki broj prijavljenih natjecatelja. Potvrde prijava se mogu izvršiti i u petak od 18:00 do 22:00 na istom mjestu.
Bilo bi sjajno da čim veći broj natjecatelja preuzme startne pakete u petak da izbjegnemo gužvu u subotu ujutro.

 

START UTRKE
9:00 Marathon kategorija – na kronometar, svakih 20 sekundi
10:00 Challenger i Active kategorija – masovni start

Staze će se predstaviti 15 min prije starta pojedine kategorije

 

ZEMLJOVIDI ZA UTRKU
Svaki natjecatelj će na prijavama dobiti isprintani zemljovid s ucrtanim kontrolnim točkama u mjerilu 1:25000. Zemljovid će bit dostupan i na webu utrke i FB stranici utrke u petak od 18:00 sati

 

NATJECATELJSKI KARTON
Natjecateljske kartone ste dužni nositi tokom cijele utrke. Gubitak kartona rezultirat će diskvalifikacijom. Na kartonu su označena mjesta za perforiranje. Na kontrolama s volonterima, dužni ste im pokazati karton.

 

STAZA UTRKE
Marathon: 45km – 1550m visinske
Challenger: 26km – 1050m visinske
Active: 13km – 550m visinske

 

KONTROLNE TOČKE
Kontrolne točke se OBAVEZNO obilaze zadanim redosljedom. Na kontrolnom kartonu i zemljovidu označen je redosljed za svaku kategoriju. Kontrole nisu skrivene i nalaze se na upečatljivim mjestima

 

OBAVEZNA OPREMA
Obaveznu opremu treba nositi tijekom cijele utrke!
kompas
prva pomoć
astrofolija
čeona lampa*
mobilni telefon
zviždaljka
zemljovid (osigurava organizator)
natjecateljski karton (osigurava organizator)
* vrijedi samo za Maraton i Challenger kategorije, za Active nije obavezna, u toj kategoriji priznajemo i mobilni telefon koji ima mogućnost emitiranja svjetla

Po ulasku u cilj, kontrolor će izvršiti provjeru opreme za pet prvoplasiranih natjecatelja u Marathon i Challenger kategoriji. Za svaki dio obvezne opreme koji nedostaje dodaje se kazneno vrijeme od 15 minuta!
Natjecatelji u Active kategoriji nemaju propisanu obaveznu opremu ali im se preporuča da imaju kompas, par flastera, jedan zavoj i dovoljno tekućine.

 

VREMENSKI LIMIT, POREDAK
Za ultra kategoriju postoji vremenski limit na jednoj kontrolnoj točki te na kraju utrke. Natjecatelji koji probiju vremenski limit biti će zadržani i prevezeni do cilja. Challenger kategorija nema vremenski limit.
Da bi natjecatelj ušao u konačan poredak, utrku mora završiti unutar vremenskog limita te proći sve kontrolne točke po zadanom redoslijedu. Za vrijeme utrke nije dozvoljen prelazak iz jedne kategorije u drugu!

 

DOLAZAK NA CILJ
Pri dolasku u cilj, natjecatelji su obavezni javiti se u ciljni prostor. Kako bi izbjegli dijeljenje mjesta u ukupnom poretku, na cilju će biti postavljen perforator. Vrijeme ulaska u cilj će se zabilježiti tek kada natjecatelj perforira karton na cilju. U isto vrijeme se može perforirati samo jedan natjecateljski karton.

 

OKRJEPA NA STAZI
Na stazi Active i Challenger kategorije NEMA okrjepa. Ovo je treking, ne trail, naviknite se na to. Jedino Marathon kategorija će imati okrjepu na istom mjestu gdje i time limit. S druge strane, u cilju vas čeka okrjepa, topli obrok i hladno pivo. Mi častimo!
Da pojasnimo: nosite sa sobom dovoljnu količinu tekućine i hrane! Vodu ćete još nekako i dobiti po selima kuda utrka prolazi ali hranu – teško.

 

OČUVANJE OKOLIŠA
Molimo sve natjecatelje da se pridržavaju osnovnih načela očuvanja prirode i okoliša. Ne ostavljajte za sobom omote čokoladica, power barova, gelova, napitaka i slično već iste spremite u svoj ruksak i donesite ih do cilja.

 

ODGOVORNOST
Na potvrdi prijava natjecatelji su dužni potpisati dokument o sudjelovanju na vlastitu odgovornost.
Najbolje bi bilo da ga doma isprintate te da ga donesete već potpisanog. Preuzmite ga ovdje.

 

PRAVILA
Pravila Hrvatske treking lige možete pronaći na www.treking-liga.com, a pravila Istarskog Treking Kupa pronađite na www.itreking.com.

 

PARKIRANJE
Molimo Vas da Vaša vozila parkirate na to predviđena mjesta prema shemi niže. Ulazak vozilom u grad nije ni moguć ni dozvoljen!

OSTALE INFORMACIJE
Za sve ostale informacije, pratite www.istratrek.srk-alba.hr ili naš facebook profil utrke.

Leave a Reply