Info pred utrku

 

 

DOBRODOŠLI U BUZET, GRAD TARTUFA (I PIVA )

I na petnaesti po redu IstraTrek!

Ove je godine utrka posvećena najdražoj trekerskoj tekućini – pivu i tradiciji spravljanja piva u Buzetu.

KONAČNA LISTA PRIJAVLJENIH NATJECATELJA

Lista sa popisom svih natjecatelja nalazi se na web stranici Stotinka.hr. Ako ste uredno ispunili i poslali prijavu, te izvršili uplatu startnine za utrku, a na listi nije tako naznačeno, molimo da nas kontaktirate. Ako ste uplatili startninu danas ili jučer, osvježeno stanje će biti vidjlivo u petak ujutro.

    Natjecatelji iz drugih država plaćaju startninu na prijavama u Buzetu jer ne želimo dodatno sponzorirati banke koje naplaćuju bezobrazno velike iznose za transakciju van lijepe nam naše domovine.

KAKO DOĆI DO BUZETA?

Nekoliko je opcija, a najsigurnija je preko Istarskog Ispilona i Lupoglava ukoliko dolazite iz smjera Pule ili Rijeke. Ukoliko dolazite iz Slovenije, vjerojatno vam je najbrže doći preko graničnog prijelaza Požane. Obzirom na vjerojatne pojačane kontrole na graničnim prijelazima, budite oprezni i krenite malo ranije.
Prijave, start i cilj se nalaze u društvenom domu Sv. Ivan u Buzetu, neposredno prije jedinog vijadukta u ovom dijelu svijeta, malo nakon ulaza u kamenolom. Vidi kartu niže.

Link na kartu lokacije

GDJE PARKIRATI?

Dobro pitanje.
Nema baš nekih dobrih opcija u neposrednoj blizini starta, pogledajte kartu i pokušajte se parkirati na za to određena mjesta ili na neko drugo koje sami pronađete. Jedino vas molimo da se ne parkirate u prostoru na karti u kojem je zabranjeno parkiranje.

POTVRDA PRIJAVA

Potvrde prijava na dan utrke započinju u 7:00 i traju do 15 minuta prije starta pojedine kategorije. Molimo Vas da dođete na vrijeme s obzirom na veliki broj prijavljenih natjecatelja.

START UTRKE

9:00 Ultra kategorija – na kronometar, svakih 5 sekundi
10:00 Challenger kategorija – masovni start
10:30 Light kategorija – masovni start
11:00 Canicross – masovni start

Staze će se predstaviti 10 min prije starta pojedine kategorije.

ZEMLJOVIDI ZA UTRKU

Ovo nije Treking liga, pravila su ponešto drugačija. Tako da se ne iznenadite ako ne budete dobili zemljovid na prijavama. Kako bi osigurali da se ne koriste nedozvoljene metode navigacije, zemljovid ćete dobiti 10 minuta prije starta pri predstavljanju staza.

Naravno, zemljovid utrke s ucrtanim kontrolama neće biti objavljen dok utrka ne započne.

NATJECATELJSKI KARTON

Natjecateljske kartone ste dužni nositi tokom cijele utrke. Gubitak kartona rezultirat će diskvalifikacijom. Na kartonu su označena mjesta za perforiranje. Na kontrolama s volonterima, dužni ste im pokazati karton.

STAZE I KONTROLNE TOČKE

ULTRA:  cca 41 km
CHALLENGER: cca 25 km
LIGHT: cca 14 km
CANICROSS: 9,9 km

Pitate se koliko ima uspona? Ima. Ima dosta 🙂

Kontrolne točke se OBAVEZNO obilaze zadanim redosljedom. Na kontrolnom kartonu i zemljovidu označen je redosljed za svaku kategoriju. Kontrole nisu skrivene i nalaze se na upečatljivim mjestima. Barem su nama ta mjesta upečatljiva 🙂

OBAVEZNA OPREMA

Obaveznu opremu treba nositi tijekom cijele utrke!

  • kompas
  • prva pomoć
  • astrofolija
  • čeona lampa*
  • mobilni telefon
  • zviždaljka
  • zemljovid (osigurava organizator)
  • natjecateljski karton (osigurava organizator)

* vrijedi samo za Ultra i Challenger kategoriju, za Light i Canicross nije obavezna

Po ulasku u cilj, kontrolor će izvršiti provjeru opreme za pet prvoplasiranih natjecatelja u Ultra i Challenger kategoriji. Za svaki dio obvezne opreme koji  nedostaje dodaje se kazneno vrijeme od 30 minuta!

Natjecatelji u Light kategoriji nemaju propisanu obaveznu opremu ali im se preporuča da imaju kompas, par flastera, jedan zavoj i dovoljno tekućine.

VREMENSKI LIMIT, POREDAK, CILJ, OKREPA

Ne postoji vremenski limit tijekom staze ali postoji na kraju i to samo za Ultra kategoriju. Mi mislimo da i najsporiji natjecatelji mogu završiti stazu za 11 sati. Imajte milosti i vratite se prije tog roka. Please!

Da bi natjecatelj ušao u konačan poredak, utrku mora završiti unutar vremenskog limita te proći sve kontrolne točke po zadanom redoslijedu. Za vrijeme utrke nije dozvoljen prelazak iz jedne kategorije u drugu!

Ultra i Challenger kategorija će koristiti timing chipove te neće trebati perforirati kontrolu u cilju nego će im se vrijeme ulaska u cilj očitati elektronski.

Light i Canicross su pri dolasku u cilj obavezni javiti se u ciljni prostor. Kako bi izbjegli dijeljenje mjesta u ukupnom poretku,  na cilju će biti postavljen perforator. Vrijeme ulaska u cilj će se zabilježiti tek kada natjecatelj perforira karton na cilju. U isto vrijeme se može perforirati samo jedan natjecateljski karton. To ne vrijedi za Canicross utrku, njima se vrijeme u cilju očitava prolaskom kroz ciljnu liniju.

Na stazi Light kategorije NEMA okrepa. Ovo je treking, ne trail, naviknite se na to. Ultra i Challenger kategorija će imati jednu okrepu (na cca 8-10 km).

Da pojasnimo: nosite sa sobom dovoljnu količinu tekućine i hrane! Vodu ćete još nekako i dobiti po selima kuda utrka prolazi ali hranu – teško.

CANICROSS UTRKA

Sve tehničke detalje oko Canicross utrke možete pronaći na webu: [klikni me].

Staza će biti označena zastavicama, putokazima i crveno-bijelom trakom. Na stazi ćete nekoliko puta prolaziti kroz potok, sigurno ćete se smočiti. Vi možda nećete uživati ali će zato vaš i ljubimci doći na svoje 🙂

Organizirali smo okrepu s vodom za vaše ljubimce u selu Selca, negdje oko šestog kilometra.

Dvaput staza prelazi preko prometnice, ne brinite – osigurali smo volontere koji će za vas i vaše ljubimce zaustavljati promet.

OČUVANJE OKOLIŠA, ODGOVORNOST I PRAVILA

Molimo sve natjecatelje da se pridržavaju osnovnih načela očuvanja prirode i okoliša. Ne ostavljajte za sobom omote čokoladica, power barova, gelova, napitaka i slično već iste spremite u svoj ruksak i donesite ih do cilja.

Na potvrdi prijava natjecatelji su dužni potpisati dokument o sudjelovanju na vlastitu odgovornost.

Najbolje bi bilo da ga doma isprintate te da ga donesete već potpisanog. Preuzmite ga ovdje.

PRAVILA
Pravila Istarskog Treking Kupa možete pronaći www.itreking.com.

VREMENSKA PROGNOZA

Savjetujemo vam da si ne razbijate glavu s vremenskom pognozom. Ako bude kiša – biti ćete mokri i blatni. Ako bude sunce, biti ćete mokri i malo manje blatni. Dakle, nema bitne razlike :).

Ukoliko se baš želite živcirati, evo linka pa provjeravajte do mile volje: [prognoza za  Buzet]. Svejedno ćete biti mokri. Neke se stvari u životu ne mogu izbjeći 🙂